Zo kunt u groene aanslag gemakkelijk verwijderen

Groene aanslag verwijderen

Heeft u last van groene aanslag in de tuin? Lees dan verder en uw groene aanslag is verleden tijd! Groene aanslag is een veel voorkomend verschijnsel in de tuin waar de meeste mensen niet heel erg blij mee zijn. Groene aanslag komt vooral voor op betontegels en vlonder terrassen, maar ook op muren en daken kan groene aanslag voorkomen. Groene aanslag kan bovendien veel ongelukken veroorzaken waar niemand op zit te wachten. Groene aanslag komt vooral door schaduw en vocht op de tegels en is een terugkomend verschijnsel op terrassen.

Hoe voorkom ik groene aanslag?

Groene aanslag is te voorkomen door een impregneermiddel te gebruiken of met een speciale coating. Met deze middelen zet u een beschermlaag over de bestrating, muur of vlonders. De middelen zorgen ervoor dat de groene aanslag en mossen niet kunnen hechten aan de bestrating. U kunt het beste vroeg in het voorjaar starten met het verwijderen van groene aanslag en u kunt dit het beste om de 3 maanden herhalen.

Waarmee groene aanslag verwijderen?

Groene aanslag verwijderen kunt u doen met een hogedrukreiniger of met groene aanslagmiddel. Het nadeel van de hogedrukreiniger is dat u de voegen en naden tussen de bestratingen eruit spuit, waardoor u deze later weer moet vullen met brekerszand. Een ander nadeel is dat de tegels sneller verzakken. Groene aanslagmiddel is een bestrijdingsmiddel dat speciaal is gemaakt om groene aanslag te verwijderen op een snelle en effectieve en doeltreffende manier, zonder dat u de tegels beschadigt!

Wat zijn uw ervaringen met groene aanslag? Of heeft u nog meer ideeën? Laat het hieronder weten!

Met vriendelijke tuingroeten,

Sebastiaan de Lange

Laat een reactie achter