Het snoeien van de haag

haag-snoeien
garden royaal blog - tips & advies

Het snoeien van de haag

Als erfafscheiding in de tuin kiezen mensen vaak voor een mooie groene haag boven een schutting, omdat dit een natuurlijke afscheiding is en het brengt groen in de tuin. Daarnaast is het beter voor de natuur want vogels kunnen er in nestelen! U zult uw haag meerdere malen moeten snoeien per jaar. Hierbij onze tips.

Hoe snoei ik mijn haag?

Als hovenier krijg ik regelmatig de vraag: hoe en wanneer snoei ik mijn haag? Hagen
snoeit u meestal 2 keer per jaar, mits u het vaker nodig vindt. De beste tijd om uw haag te
snoeien is juni en september. Het voordeel van 2 maal per jaar uw haag te snoeien is dat het
behapbaar blijft en u niet met te veel groenafval zit. Daarnaast wordt uw haag mooier en
mooier want snoeien is groeien!

Als u uw haag gaat snoeien, dan kunt u dat op verschillende manieren doen. Bij een kleine haag kunt u kiezen voor een handheggenschaar, maar bij een wat grotere haag zou ik sneller kiezen voor een motor heggenschaar of een op accu. Let er wel op dat u van beneden naar boven snoeit: dat zorgt ervoor dat u snoeisel niet in uw haag blijft hangen en gelijk op de grond valt.

Tip: Bemest uw haag in het voorjaar met de juiste bemesting!

Met vriendelijke tuingroeten, 

Tuinman Sebastiaan

Laat een reactie achter