Gazon verticuteren

verticuteren
garden royaal blog - tips & advies

Gazon verticuteren

Verticuteren van het gazon is ervoor bedoeld om het oude gras en ook het mos uit uw gazon te verwijderen. Daarnaast wordt de viltlaag van het gras opengemaakt waardoor er meer licht en lucht ontstaat voor het nieuwe gras.

Verticuteren: hoe doe je dat?

Verticuteren doe je met een verticuteerhark of een verticuteermachine, waarbij de laatste het gemakkelijkste is. Verticuteer zowel horizontale als verticale banen en hark losgekomen gras en/of mos af. Dit is goed composteerbaar voor de compostbak. Na het verticuteren moet je de kale plekken in het gazon doorzaaien met het juiste graszaadmengsel voor uw gazon. Daarnaast bemest je ook het gazon met kunstmest (of organische mest). Strooi hierbij de mest geleidelijk over het gazon uit. Als laatste dek je het gazon af met een dunne laag dressing grond. Egaliseer deze laag over het gazon uit. 

Verticuteren van het gazon kan vanaf eind maart tot en met augustus. Soms is het nodig om dit tweemaal per jaar te doen. Kies je ervoor om het 1 keer per jaar te doen, adviseer ik om het in juni/juli te doen. Bij tweemaal per jaar kun je het beste een keer in april en een keer in augustus verticuteren.

Met vriendelijke tuingroeten, 

Tuinman Sebastiaan

1 Reactie

  • Hilaire de vos

    22 juli 2023 - 20:54

    Meer van Dit aub

Laat een reactie achter