Het voorjaar komt eraan! Hierbij onze gratis tips

De voorjaarsbeurt

Eindelijk… Het voorjaar staat weer voor de deur. Mooiere dagen komen eraan, de zon begint weer lekker te schijnen en er komen weer fleurige bloemen op in de tuin. Kortom, dagen waar u van kunt genieten in uw eigen tuin! Hierbij onze tips voor uw tuin.

De voorjaarsbeurt

Maar om uw tuin er weer netjes en verzorgd uit te laten zien, dient u nu wel actie te ondernemen door uw tuin voorjaarsklaar te maken. Een voorjaarsbeurt bestaat uit het snoeien van alle afgestorven vaste planten (zover u deze nog niet gesnoeid heeft), de siergrassen terug snoeien en het bemesten van uw borders met de juiste bemesting. Zowel kunstmest of organische mest is goed. Wij adviseren voor kunstmest Landscaperpro Flora, omdat deze 8 maanden voeding geeft aan uw planten. Voor organische mest gebruiken wij ons eigen merk, Garden Royaal bordermest. Deze dient 2 maal per jaar toegediend te worden.

 

Groene aanslag verwijderen

Maak uw bestratingen schoon van groene aanslag met middelen tegen groene aanslag zoals Mos 10. Hiermee behandelt u de bestrating alleen door deze in te spuiten; de natuur doet de rest! Dat scheelt u een hoop tijd en moeite.

Het gazon

Heeft u een gazon, dan is het in maart/april de tijd om deze grondig aan te pakken door het gazon te verticuteren, vervolgens in te zaaien, hierna te bemesten en af te dekken met een laag dressing grond. Zo zorgt u ervoor dat u in de rest van het jaar kunt genieten van een stralend groen gazon. Voor kunstbemesting voor het gras adviseer ik u de Landscaperpro All round, de Full Season of natuurlijk ons eigen merk organische mest.

Heeft u een gazon, dan is maart/april de tijd om deze grondig aan te pakken.

Heeft u een beregening? Zorg er dan voor dat u deze half maart weer in werking stelt en zorg er ook voor dat al uw sproeiers weer goed zijn ingesteld en uw filters niet verstopt zitten. Fleur uw terrassen en borders op met voorjaarsbloemen om nog meer kleur en fleur in de tuin te brengen.

Zelf doen of uitbesteden?

Komt u er niet uit en/of heeft u geen tijd om uw voorjaarsbeurt zelf uit te voeren, dan helpen wij u graag. Neem in dat geval contact met ons op en wij plannen uw tuin in. 

Met vriendelijke tuingroet,

Tuinman Sebastiaan

1 Reactie

  • Clara Blankers

    12 mei 2023 - 10:28

    Bedankt, voor de goede tuintips.
    Lees het graag. Ga ook snoeien.

Laat een reactie achter