Vlinderstruik snoeien

garden royaal blog - tips & advies

Vlinderstruik snoeien

De vlinderstruik is een geliefde struik met zijn rijke bloei in vele tuinen, een struik waar veel insecten maar vooral leuke vlinders op af komen. De vlinderstruik is in veel kleuren te verkrijgen en elke soort heeft zijn charme. De vlinderstruik is een makkelijke soort kan zowel in de volle zon als half schaduw staan in een makkelijk vochtige doorlatende grond.
vlinderstruik-snoeien-voor
Vlinderstruik snoeien - voor
vlinderstruik-snoeien-na
Vlinderstruik snoeien - na

Hoe snoei je de vlinderstruik?

De vlinderstruik snoei je in het voorjaar maart/april grondig terug. Snoei de vlinderstruik tot circa 30-40 cm boven de grond terug tot waar er nieuwe twijgen zitten, hierop zal hij weer gaan uitlopen, zodat hij in de zomer weer rijk zal bloeien. Wanneer er pas nieuwe scheuten rond 50 cm zitten snoei je hem tot daar kort.

Als de vlinderstruik in de zomer staat te bloeien kun je telkens de uitgebloeide bloemen weg snoeien zodat er weer nieuwe bloemen kunnen opkomen en je langer van de bloei kunt genieten.

Tip: Bemest uw vlinderstruik in het voorjaar na de snoei.

Met vriendelijke tuingroeten, 

Sebastiaan de Lange

Laat een reactie achter