Gazononderhoud

Siergazon of speelgazon: een stukje gazon in de tuin is mooi! Maar.....om het mooi en in een optimale conditie te houden is onderhoud nodig. Een gazon is erg bewerkelijk. Deskundig onderhoud is daarom van groot belang.


Wat te doen?

Gazononderhoud is niet alleen maar maaien en steken en snijden van kantjes. Ook bemesten en onkruid verwijderen behoren tot de regelmatig terugkerende werkzaamheden.

Leer meer over de werkzaamheden:

Maaien

Gras maaien is een het meest voorkomende gazon onderhoud. Het seizoen van gras maaien begint afhankelijk van het weer begin april tot eind oktober, in deze periode dient u het gras maaien wekelijk uit te voeren om een prachtig resultaat te hebben. Door wekelijks te gaan gras maaien geeft u onkruid minder kans om in uw gazon op te komen. Als u gaat gras maaien kunt u de maaier het beste afstellen op 3 cm maai hoogte dat is een goede hoogte voor het gazon.

Gras maaien kunt u doen met een handmaaier voor de kleinere gazons of met een maaimachine voor de wat grotere gazons. Gras maaien met een kooimaaier zorgt voor het mooiste resultaat want een kooimaaier snijdt het gras netjes af, een cirkelmaaier slaat het gras eraf.

Verticuteren

Verticuteren van het gazon is eigenlijk het openmaken van de viltlaag en het verwijderen van mos. Door het gazon te verticuteren krijgt u gazon meer lucht en zal er minder mos in uw gazon aanwezig zijn na de werkzaamheden. Daarnaast is het verticuteren van uw gazon goed omdat u het gazon weer licht en lucht geeft en er weer water en voedingsstoffen bij de wortels kunnen komen.

Verticuteren van het gazon kunt u twee maal per jaar doen om het beste resultaat te krijgen zo kunt u de eerste keer verticuteren in maart en de tweede beurt in augustus. Let wel op in maart dat er geen nachtvorst meer aanwezig is.

Zaaien

Gras zaaien kunt u na het verticuteren doen zodat u alle kale plekken weer inzaait, maar gras zaaien kan ook gewoon als er kale plekken zijn ontstaan in het gras. Als u een nieuw grasveld gaat aanleggen kunt u ook gras zaaien. Gras zaaien kunt u het beste doen als er niet teveel wind is zodat het graszaad niet de borders in waait. Gras zaaien kunt u doen met verschillende graszaad mengsels wij adviseren u de landscaperpro graszaad mengsels..

Bemesten

Om het gazon in optimale conditie te krijgen en te houden moet u het gras bemesten. Bemesten zorgt ervoor dat het gazon de juiste voedingstoffen krijgt en het gazon een mooie diep groene kleur krijgt. Gras bemesten kunt u doen met organische mest of met kunstmest: alle twee de mestsoorten zijn goed alleen de voorkeur gaat toch uit naar kunstmest. Omdat in kunstmest zitten alle nodige voedingstoffen die uw gazon nodig heeft om een mooie groene kleur te krijgen en houden en daarnaast voor de wortelontwikkeling van uw gazon. Het gras bemesten komt de ondergrondse structuur van de grasplant ten goede, de wortelstructuur zorgt ervoor dat de grasplant de grond vasthoud en water goed op kan nemen.

Voor de voorjaarsbemesting gebruikt u Landscaperpro full season of landscaperpro All round en in het najaar bemest u uw gazon met landscaperpro pre-winter.

Mos verwijderen

LandscaperPro shade special is een langzaam vrijkomende meststof met ijzer voor gebruik in gazons met veel mos. Het hoge ijzergehalte verdringt het mos en het hoge stikstofgehalte laat het gras sneller groeien om de kale plekken snel te vullen.

Garden Royaal ontzorgt u graag met onze gazonservice voor het wekelijks maaien van het gazon, maar ook voorde overige gazonwerkzaakheden.

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende prijsopgave.

Hoveniersbedrijf Garden Royaal

Bruijnings Ingenhoeslaan 71
2273 KK Voorburg
06 53 38 73 38
info@gardenroyaal.nl

"Bij ons is ouderwetse service nog heel gewoon". Dat is het uitgangspunt van iedere 5 Sterrenspecialist. Lees meer op de website wat u kunt verwachten van ons.

Garden Royaal is een erkend leerbedrijf. Lees meer op de site van SBB